VERGOEDINGEN

Volledige prothese boven, onder of boven & onder
Wij hebben contracten met de meeste verzekeraars in Nederland. De volledige prothese zit voor 75% in de basisverzekering. Dit houdt in dat u, als u geen extra tandverzekering heeft, 25% zelf moet betalen. Houdt hierbij ook rekening met uw wettelijke eigen risico van minimaal € 385.

Lees hieronder meer over de verschillende vergoedingen.

Overeenkomst met de zorgverzekeraar

Een volledige prothese of klikgebit wordt vaak vergoed vanuit de basisverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de wettelijke eigen bijdrage en of uw zorgverlener een gecontracteerde zorgaanbieder is. Gebitsprothese Someren/Best heeft een overeenkomst afgesloten met CZ, VGZ, Zilveren Kruis (Achmea), Menzis, DSW, Ditzo(A.S.R.), Caresq(EUcare). Het voordeel hiervan is dat de vergoeding hoger kan uitvallen dan wanneer u naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat.

Reparaties en rebasing van een volledige prothese

 • Reparaties en rebasingen kennen een vergoeding vanuit de basisverzekering van 90%.
 • De eigen bijdrage bedraagt 10%. Houdt wel rekening met uw eigen risico.
 • Als u een tandartsverzekering heeft komt u wellicht in aanmerking voor 100% vergoeding.

Reparatie en rebasing van een implantaat gedragen prothese

 • Voor een reparatie en rebasing van een implantaat gedragen prothese moet er in sommige gevallen een machtiging zijn afgegeven door de verzekeraar. Na machtiging is er een vergoeding vanuit de basisverzekering. Uitgezonderd sommige verzekeraars. Voor meer informatie belt u even naar de praktijk.
 • Een reparatie en rebasing kent een eigen bijdrage van 10%. Houdt u wel rekening met uw eigen risico.

Volledige prothese op implantaten

 • Voor een vergoeding vanuit de basisverzekering dient soms een machtiging afgegeven te zijn door de zorgverzekeraar. Uitgezonderd sommige verzekeraars. Voor meer informatie belt u even naar de praktijk.
 • Als de machtiging is afgegeven er een vergoeding vanuit de basisverzekering met een eigen bijdrage.
 • Een volledige onderprothese op implantaten kent een eigen bijdrage van 10% uit een basisverzekering.
 • Een volledige bovenprothese op implantaten kent een eigen bijdrage van 8% uit een basisverzekering.
 • Als u een bovenprothese tegelijkertijd laat aanmeten met een implantaat gedragen onderprothese kent dat een samengestelde eigen bijdrage van 17%.
 • Als u een boven implantaatgedragen prothese laat aanmeten met een normale onderprothese kent dit een samengesteld eigen bijdrage van 17%.
 • Als beide protheses implantaat gedragen zijn en laat ze tegelijkertijd aanmeten kent dit ook een samengesteld eigen bijdrage van 17%.
 • De eigen bijdrage wordt gedeeltelijk tot geheel vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Dit verschilt per aanvullende verzekering. Houdt wel rekening met uw eigen risico!

Partiële prothese en frameprothese

 • De kosten van een partiële prothese of frame prothese vallen niet onder de basisverzekering. Deze kosten vallen onder een aanvullende tandartsverzekering. De kosten voor partiële prothese of frameprothese kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit is verschilt per aanvullende verzekering.
 • De kosten van reparaties en rebasingen van een partiële prothese of frame kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden uit de aanvullende tandartsverzekering. Dit is verschilt per aanvullende verzekering.

Opmerking over eigen risico

In 2023 bedraagt het wettelijk vastgesteld eigen risico € 385,-. Tandprothetische zorg zoals hierboven vernoemd wordt valt onder de basisverzekering.
Wij hebben contracten met de meeste verzekeraars. Door deze overeenkomst mogen wij in sommige gevallen machtigingsvrij werken. In dit geval hoeft u niet eerst naar de tandarts dit scheelt u in kosten en in tijd omdat wij u sneller kunnen helpen. Wij raden iedere patiënt aan om vrijblijvend een offerte bij ons op te vragen zodat u zelf bij uw verzekeraar kunt informeren naar de precieze kosten van de behandeling. Doordat er veel verschillende verzekeraars en polissen zijn ligt de verantwoordelijkheid bij de patiënt zelf om zich daaraan te houden. Sommige verzekeraars vergoeden meer als een patiënt naar een gecontracteerde zorgverlener gaat.

*De regels omtrent de vergoedingen bij de zorgverzekeraars veranderen elk jaar. Wij doen zoveel mogelijk ons best om de informatie op onze website up toe date te houden. Het blijft echter uw eigen verantwoordelijkheid om de actuele vergoedingen na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Contact

Telefoon

Tel. 0499 - 238023

Openingstijden

Op afspraak

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag gesloten
Woensdag & donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-12:00

Lunchpauze tussen 12:00-13:00

Adres

Vijverweg 4
5683 CX Best